Om Oss


Vi, Anne och Kalle Nilsson, bor på Yngsjö-gård beläget 5 km söder om Åhus. Det är och har varit ett stort projekt att bygga en gård men efterhand som vi börjar bli färdiga känns allt arbete väl värt mödan.

Våra stora intressen är jakt, hundar och allt som hör till i form av träning, utsättning av fågel och viss uppfödning av fasaner, då vi har fågelhundar.

Vi har för närvarande 8 alpackor på gården och 15 hönor.

Namnet Allround´s kennel har en lite speciell historia: Kalles nr one hund "Rasken"( Vorsthe Allround´s Gast) kom ifrån Bodil och Ingvar i Högesta som då innehade kennelnamnet Allround´s. Vi skaffade vår första munsterländer 2002, Värmlandsnäsets Aya. Munsterländern är ju omtalad som en riktig allround-hund och när vi sökte ett bra kennelnamn kunde vi konstatera att det hade inte hänt någonting på kennelfronten hos Bodil och Ingemar på länge. Kalle fick reda på att både Bodil och Ingvar tyvärr gått bort och efter en hel del detektivarbete hittade han en dotter, som inte alls sysslade med hundar utan gärna överlät kennelnamnet på oss. Från och med 06-02-06 innehar vi kennelnamnet Allround´s kennel.

Nu har vi två cockerspaniels (mor och dotter), visserligen av jakttyp, men av den ras som Bodil en gång hade framgångsrik uppfödning av.

 

Allround's Kennel och Hundpensionat